Vanaf april werken er twee enthousiaste stagiaires bij Viridis en sinds mei hebben we een nieuwe collega! Stagiaires Lucas en Colin doen hun eigen onderzoek en zullen net als nieuwe collega Pascalle veel meelopen en meehelpen bij andere lopende projecten. Welkom allemaal! Ook komt binnenkort een grote groep enthousiaste vleermuisonderzoekers ons team versterken, daarover leest u snel meer.
Stagiaires Lucas en Colin
Stagiaires Lucas en Colin zijn tweedejaars studenten Toegepaste Biologie aan de Aeres Hogeschool in Almere. Ze zijn een half jaar bij Viridis en gaan samen onderzoek doen naar vleermuizen in inbouwkasten in de provincie Utrecht. Ze kijken hoeveel van de kasten bewoond zijn en hoeveel vleermuizen er dan in zitten. Het is namelijk nog niet concreet dat deze kasten voldoende mitigatiemogelijkheden geven voor de vleermuis. Hierbij betrekken ze ook het landschap en een handvol andere factoren. Daarnaast helpen ze ons bij allerlei andere onderzoekjes en lopen ze veel mee in het veld. We vroegen ze om nog een stukje over zichzelf te schrijven:
Lucas: “Ik ben Lucas Slager, op mijn opleiding leer je veel over de natuur, en doe je projecten waar veldwerk aan bod komt. Ik vond het leuk om veldwerk te doen, dus stagelopen bij een ecologisch adviesbureau leek mij een goed plan. Al sinds ik jong ben ga ik veel naar buiten om te wandelen of fietsen in de omgeving rond Hilversum. En binnen twee minuten lopen vanaf mijn huis sta ik al op de hei. Ik ben hier als kind opgegroeid en gun mensen in de toekomst ook de kans om van zulke natuur te genieten. Daarom vind ik het belangrijk dat natuur behouden blijft en hoop ik dat ik later een steentje kan bijdragen bij het onderhouden van natuur. Vrijwel alle soortengroepen trekken mijn aandacht, maar ik heb nog geen favoriet gevonden. Wie weet worden vleermuizen wel mijn favoriet. Verder vind ik het erg leuk om te tekenen in mijn vrije tijd.
Colin: “Ik ben Colin Aalbers. Mijn hobby’s zijn onder andere fietsen en wandelen door de natuur. Als kind kon ik de hele ‘kinder’ dierenencyclopedie uit mijn hoofd, later is dat even een mindere interesse geweest. Toen ik erachter kwam dat ik echt wat kon gaan doen met dieren, wist ik gelijk dat ik deze opleiding ging doen. Ik vind onder andere zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en vissen heel interessante soortgroepen. Met school heb ik verschillende onderzoeken gedaan waaronder een onderzoek naar een vistrap, een fauna-inventarisatie en een waterkwaliteitsonderzoek.“
Nieuwe collega: Pascalle Dekker
Pascalle komt vanaf mei ons team versterken. Zij zal de meeste tijd in het veld doorbrengen voor vleermuisonderzoek. Ook zal ze wanneer mogelijk meehelpen en meelopen met allerlei flora- en fauna-onderzoeken, zoals onderzoeken voor de HDSR, quickscans en provinciewerk. Ook Pascalle stelt zich even voor:
“Tijdens het volgen van de master Behavioural Ecology in Utrecht heb ik mij gespecialiseerd in het gedrag van apen. Na mijn afstuderen heb ik de kans gekregen om naar de Democratische Republiek Congo te vertrekken om onderzoek te doen naar bonobo's. Door middel van observaties wilde we een beeld kregen van het verschil in emotioneel gedrag tussen de bonobo's en chimpansees. Een hele mooie ervaring waar ik met veel plezier aan terug denk. Nu ik terug ben in Nederland wil ik mij graag verder ontwikkelen binnen de Nederlandse ecologie. Via de zoogdiervereniging zet ik mij in voor CaLutra (de otter- en bever werkgroep), ZOUT (Zoogdiervereniging Utrecht) en Bat030. Ook geeft het komende veldwerk-seizoen bij Viridis mij de gelegenheid om mijn kennis uit te vergroten, die ik met veel enthousiasme aanpak. Naast het vrijwilligers werk en Viridis ben ik graag bezig met tekenen en fotografie.“